Spring naar inhoud

Nagelbeugel

Last van ingroeiende nagels of gekrulde (tunnel)nagels? Dan is een nagelbeugel  een geschikt middel om direct de pijn te verlichten. De nagelbeugel heeft als doel de gezonde groei van de nagel te herstellen.

Ik maak gebruik van de nieuwste  techniek: de Podostripe beugel (plakbeugel). De Podostipe beugel is gemaakt van een elastische kunststof strip met 2 bevestigingspunten. Door de beugel ontstaat een lichte heffing op de nagel waardoor deze pijnvrij gecorrigeerd wordt.

Na plaatsing van de nagelbeugel wordt een controle-afspraak gemaakt na 6 weken. Dan wordt bepaald of de beugel nog op de juiste manier de nagel corrigeert. Als dat het geval is, kan deze nog 6 weken blijven zitten. Anders wordt deze verwijderd en kan een nieuwe geplaatst worden net zo lang tot de gewenste correctie bereikt is.

Wist u dat een ingroeiende nagel of tunnelnagel kan ontstaan door het te kort of te rond afknippen van de nagel. Door het dragen van te nauwe of te kleine schoenen, druk van andere tenen, genetische bepaald is, het stoten van de nagel of door ouderdom kan de nagel bol gaan staan en vervolgens ingroeien.