Spring naar inhoud

Voetverzorging

Elk seizoen vraagt om zijn eigen voetbehandeling. Foot4foot zorgt dat uw voeten klaar zijn voor elk seizoen.

Zomer

Het is zomer! Nu de voeten nog! In de zomer komen onze voeten weer tevoorschijn. Tijd om ze eens goed te (laten) verzorgen. Het is wel zo prettig als de voeten er fris en verzorgd uitzien in onze open schoenen.

Ook vraagt dit seizoen weer andere aandachtspunten dan de andere seizoenen. Open schoenen kunnen er voor zorgen dat u meer last van kloven heeft. De hiel wordt immers minder ondersteund en door warmte kan het eerder uitdrogen. Puimsteen en een voetcrème kunnen hierbij helpen.

Vergeet bij het zonnen, je voeten niet in te smeren. Deze kunnen ook verbranden. De huid op de voet is dun en door zand en zee wordt dit nog eens versterkt.

Hygiene is bij open schoenen ook belangrijk. Slippers een goed idee? Ja, maar wel met mate! Ze bieden namelijk geen bescherming en ondersteuning.

De zomer is geschikt om de nagels een kleurtje te geven. Dit kan met een gewone nagellak (vergeet de basecoat niet!) of met een gellak. Zie voor meer informatie over nagellak onder het kopje behandelingen.

Verzorgingsproducten
Ik maak gebruik van diverse crèmes van Puur Vera. Deze zijn ook te koop in de praktijk.

Voeten en sport
Voor sporters is het ook belangrijk dat de voeten goed verzorgd worden. Niet alleen bij voetbal en hardlopen, maar bij vrijwel alle sporten worden uw voeten extra belast. Om blessures te voorkomen is het van belang dat uw voeten in goede conditie zijn en dat u de juiste sportschoen draagt.

Als u vaak sport, ontdekt u direct het verschil na een behandeling bij de pedicure. Zijn de voeten in perfecte conditie dan bent u als sporter daardoor sneller, wendbaarder en uiteindelijk succesvoller. Wie wil winnen, moet onderaan beginnen.