Spring naar inhoud

Voetverzorging

Elk seizoen vraagt om zijn eigen voetbehandeling. Foot4foot zorgt dat uw voeten klaar zijn voor elk seizoen.

Zomer

Het is zomer! In de zomer dragen we maar al te graag mooie open sandaaltjes. Je kent het wel; het is een mooie zomerse dag, je kijkt naar beneden en je komt tot het besef dat je voeten eerst wel een oppepper kunnen gebruiken. Geen paniek! Maak een afspraak, dan zijn je voeten in no time weer zomerproof.

Verzorg zelf ook in dit seizoen goed je voeten. Neem een voetenbadje, gebruik een puimsteen en een scrub. Droog de voeten goed af, vooral tussen de tenen. Verwen je voeten regelmatig met een voeten crème. Vergeet niet je voeten in te smeren met zonnebrandcreme als je in de zon bent. Ook deze kunnen flink verbranden.

De zomer is geschikt om de nagels een kleurtje te geven. Dit kan met een gewone nagellak (vergeet de basecoat niet!) of met een gellak. Zie voor meer informatie over nagellak onder het kopje behandelingen.

Pas op met het dragen van slippers. Kijk goed waar je loopt, zeker voor diabetische patiënten is dit belangrijk en loop geen hele lange afstanden op slippers.

Verzorgingsproducten
Ik maak gebruik van diverse crèmes van Puur Vera. Deze zijn ook te koop in de praktijk.

Voeten en sport
Voor sporters is het ook belangrijk dat de voeten goed verzorgd worden. Niet alleen bij voetbal en hardlopen, maar bij vrijwel alle sporten worden uw voeten extra belast. Om blessures te voorkomen is het van belang dat uw voeten in goede conditie zijn en dat u de juiste sportschoen draagt.

Als u vaak sport, ontdekt u direct het verschil na een behandeling bij de pedicure. Zijn de voeten in perfecte conditie dan bent u als sporter daardoor sneller, wendbaarder en uiteindelijk succesvoller. Wie wil winnen, moet onderaan beginnen.