Spring naar inhoud

Voetverzorging

Elk seizoen vraagt om zijn eigen voetbehandeling. Foot4foot zorgt dat uw voeten klaar zijn voor elk seizoen.

Lente

Het is Lente! Nu de voeten nog! In de lente komen onze voeten weer voorzichtig tevoorschijn. Na een lange winterslaap is het weer tijd om de eens goed te (laten) verzorgen. Het is wel zo prettig als de voeten er fris en verzorgd uitzien en lekker zacht  aanvoelen na lange tijd in dichte schoenen te zijn verstopt.

Dit seizoen weer andere aandachtspunten dan de andere seizoenen. Neem een voetenbadje, gebruik een puimsteen en een scrub. Droog de voeten goed af, vooral tussen de tenen. Verwen je voeten regelmatig met een voeten crème. Je vergeet toch ook niet je gezicht te verzorgen?

Vaak kopen we in dit seizoen nieuwe schoenen. Let daarbij op dat je de juiste maat neemt. Zeker niet te klein. Let ook op de juiste ondersteuning.

De lente is geschikt om de nagels een kleurtje te geven. Dit kan met een gewone nagellak (vergeet de basecoat niet!) of met een gellak. Zie voor meer informatie over nagellak onder het kopje behandelingen.

Verzorgingsproducten
Ik maak gebruik van diverse crèmes van Puur Vera. Deze zijn ook te koop in de praktijk.

Voeten en sport
Voor sporters is het ook belangrijk dat de voeten goed verzorgd worden. Niet alleen bij voetbal en hardlopen, maar bij vrijwel alle sporten worden uw voeten extra belast. Om blessures te voorkomen is het van belang dat uw voeten in goede conditie zijn en dat u de juiste sportschoen draagt.

Als u vaak sport, ontdekt u direct het verschil na een behandeling bij de pedicure. Zijn de voeten in perfecte conditie dan bent u als sporter daardoor sneller, wendbaarder en uiteindelijk succesvoller. Wie wil winnen, moet onderaan beginnen.